Мениджър за един ден

На 30.10.2018г. Габриела Рашева и Теодора Димитрова-ученички от 12 „А“ клас в СУ “Димитър Матевски“-гр.Пловдив  взеха участие в инициативата-“Мениджър за един ден”.

“Мениджър за един ден“ е  сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България.Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят.. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета – 16-23 годишни.

Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят мини проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.

Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.