Съставяне на авторова приказка по метода на Джани Родари

В две поредни седмици учениците от ГЦДОУ с ръководители госпожите Ив. Панева и М. Янкова се включиха в организираното от училищната библиотека състезание по съставяне на авторова приказка. Преди стартиране на проявата четвъртокласниците чуха биографични моменти от живота на италианския писател и педагог, както и отговаряха на въпроси, свързани с приказното му творчество – книгата „Приказки по телефона“. От домакина на проявата – г-жа Атанасова, те научиха за принципа на работа на веригите детски градини в Италия, носещи името на именития разказвач.

По дадени инструкции и опори учениците композираха собствени кратки текстове. След изтичане на определеното време работите бяха събрани и оценени от г-жа Атанасова.

Бяха връчени две първи награди – на Константин Манолов от 4. г клас и на Михаела Митрова от 4.  д клас; една втора награда – на Адриана Динкова от 4. г клас и една трета награда на Велизара Балабанов от 4. д клас. Първенците получиха кулинарни книги с рецепти от италианската кухня, а подгласниците им папка и химикал.