Общоградски празник посветен на Световния ден на водата

На 23.03.2023г. се проведе събитие посветено на Световния ден на водата, организирано от Община Пловдив, РИОСВ, ВиК и Басейнова дирекция. Празникът протече под мото „Ускори промяната“. Участие взеха клуб „Изследовател“ с ръководител Богдана Андонова и Гергана Мургова, както и ученици от 5. и 6. клас с ръководители Здравка Аначкова, Емилия Калайджиева и Галина Златева – преподаватели по природни науки. Освен тържествената част, имаше и изложба със състезателен характер.
Нашите ученици, специално поканени от Община Пловдив и РИОСВ, взеха активно участие, като дейно представиха проекти и рекламни материали изработени от самите тях. Надпреварата беше конкурентна между първенците сред училищата на гр. Пловдив.
С гордост и удовлетворение Ви съобщаваме, че нашите ученици завоюваха престижното ТРЕТО МЯСТО.
Павилионът изграден и подреден от учениците на площад Централен, предизвика силно възхищение у г-жа Костадинова – пиар на РСПАБ, която от своя страна отправи покана към СУ „Димитър Матевски“  за бъдеща изложба в Пожарна служба – гр. Пловдив.
Специална покана получихме и от Аграрния университет, гр. Пловдив за съвместно отбелязване на Деня на земята и Деня на екологията.
Сигурни сме, че  достойните успехи на нашите възпитаници ще продължат да възхваляват името на СУ „Димитър Матевски“.