Нашата Библиотека

След близо две години сън книгите в СУ“Д. Матевски“ отново  се събудиха за своите читатели. Библиотеката отвори очи за малки и големи на 10. февруари 2020 г. Нетърпеливковците и нещотърсачите  бързо, бързо прекрачиха нейния праг и обхванаха с любопитни оче и неспокойно сърце най-интересните книги и енциклопедии.

Още на 13. февруари 3 А и 3 Д  проведоха и своя първи час по библиотечни знания. Последваха ги на тумби, на тумби и второкласниците, които бързо станаха и нейни читатели. Предстоят още много промени, които със съдействието на ръководството на училището и библиотекарят ще превърнат библиотеката в притегателен център. Тя ще стане не само център на знанието  и място за интересни разговори за книги и герои, но и средище за социални коонтакти извън класните стаи.

„МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“ вече започна и в СУ „Д. Матевски“. Видеозалата  в училището се взриви от възторжените гласове на първокласниците, които  се състезаваха да покажат колко голям е интересът към детските книжки на издателство „Жанет“ . А и Гери /Гергана Георгиева/ провокираше  новите си приятели и те бързо намериха своите нови герои – Съчко, жабата, , кученцето, което си нямаше дом… Минутите на срещата изтекоха бързо между  веселата шумотевица и състезанието кой по-добре ще отговори на закачливите въпроси. А и  тя не е последна,  така се разбраха всички, развълнувани от новите книги, част от които ще намерите в училищната библиотека.