КЛАСИЧЕСКАТА МУЗИКА ПРЕКРАЧИ ПРАГА НА УЧИЛИЩЕТО ЧРЕЗ ВИСОКОТО ИЗКУСТВО НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ЦИГУЛАР МИЧО ДИМИТРОВ

Специален гост на училището ни в седмицата на будителите бе световноизвестният цигулар маестро Мичо Димитров. Той е един от съзидателите на този град, човек вселена. Издига Пловдив в духовен план – чрез музиката, която ни представя и картините, които сътворява. Мичо Димитров е пропътувал света надлъж и нашир.
Маестрото разказа за пътя си като музикант и художник, за финия занаят лютиерство, за цените и застраховките на старинните цигулки, за благотворителните концерти с каузи, за картините и изложбите си. Чуха си откъси от Бах, Моцарт, Чайковски, Панчо Владигеров и др.
В края на срещата учениците от начална и прогимназиална степен зададоха своите въпроси към госта, включиха се в музикална игра загадка, получиха автографи и се снимаха за спомен.
Преподавателският състав, който имаше възможност да присъства, поднесе на именития цигулар цветя, книга и ръчно изработени украси от децата.
Водещата изказа благодарност за интересното въвеждане в света на класическата музика, като му пожела да е здрав и дълго време да носи славата на България зад граница чрез успешни изложби и вълнуващи концерти.