Дискусия „Тревожните въпроси на тийнейджърите днес“

В препълената Актова зала на първия етаж учениците от 9., 10., 11. и 12. клас имаха възможност да дискутират вълнуващите ги въпроси с известната сред пловдивчани писателка и психолог Събка Дякова – Чехович.

В началото модераторът на срещата г-жа Атанасова очерта професионалния опит на гостенката, като акцентира върху квалификационните ѝ направления – техники за работа с родители на трудни деца, техника за емоционална свобода, психодрама, арттерапия и техники за преодоляване на негативни емоции – Sedona Method, Варшава. Също е водила лекционен курс по предбрачна консултация на решилите да встъпят в траен съюз двойки към Обреден дом, община Пловдив.

Автор на две книги със следните загавия: „Фитнес за женската душа“ и „Любовта на разведената жена“. Логото е ИК „Жанет 45“.

По интерактивен начин психоложката разясни понятията обич, привързаност, любов и привличане. В пирамидална структура представи насъщните потребности на човека независимо от пол, раса, националност, религия. Тя отговори на въпроси, свързани с травмите при деца с разведени родители и начините за тяхното надмогване, очерта печелившата формула в поведението на кандидат за работа по време на интервю, даде формулировка за това кои хора са „токсични“ и за завършек спомена за начините за справяне с натрапчиви мисли.

Учениците разбраха, че би било добре всеки да стане най-добрата версия на себе си чрез преосмисляне и действена стратегия за личностна промяна, за да  се превърне в добър пример за подражание.

Високият гост получи картина, книга и цветя за спомен от посещението си в СУ „Д. Матевски“.