Деца от СУ „Димитър Матевски” превзеха пистата на Копривките

46 ученици от СУ „Димитър Матевски” взеха участие в слалом в местността „Копривките” и финишираха успешно четиридневния курс по проекта „Научи се да караш ски”. Под вещото напътствие на професионални треньори и учители, деца от втори и трети клас направиха първи стъпки в овладяването на зимния спорт. Хлапетата научиха право и диагонално спускане, плъзгащо и спиращо рало, завой с успоредни ски.

Преди да получат дипломи за успешно участие в проекта, те се спуснаха по пистата, за да покажат своите умения, придобити в рамките на обучението.

Проектът „Научи се да караш ски“ се провежда за 12-та поредна година, организиран от Българска федерация по ски, Министерство на младежта и спорта и МОН, съвместно с Регионалните управления по образованието. Участието на децата в проекта е напълно безплатно и включва транспорт от двора на учебното заведение до ски зоната и обратно; ски екипировка, обучение от квалифициран ски инструктор по 4 часа на ден; лифт карта за съоръженията; обяд по време на почивката; планинска застраховка. Целта е да се постигне положително отношение към този вид спорт и към планината и да се създадат умения за работа в екип.