БЛИЗО 300 БЪЛГАРИ СПОДЕЛИХА МНЕНИЕТО СИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА ПО ВРЕМЕ НА СЪБИТИЕТО „ВЛЕЗ В МРЕЖАТА“ В ПЛОВДИВ

Близо 300 българи споделиха мнението си за бъдещето на Европа 🇪🇺, свързано с дигиталната трансформация. Те се включиха в събитието от кампанията „Влез в мрежата“, което се проведе на 17 юли пред Виенския павилион в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Всеки един от тях попълни анкета, в която сподели колко често използва компютър, как си представя дигиталното развитие на Европа, по какъв начин  Интернет и новите технологии могат да подобрят ежедневието и работата ни.

Мненията на всички българи, които се включат в кампанията „Влез в мрежата“, ще бъдат обобщени и изпратени до European Commission, за да бъдат включени в дебатите на Конференцията за бъдещето на Европа.

Стотици зрители бяха привлечени от атрактивното събитие в Цар Симеоновата градина в Пловдив, където на сцената отборите от един възрастен  и един ученик  се състезаваха за най-бързо изпълнение на поставените задачи от водещите Александър Кадиев и Катерина Евро. Активно участие в събитието взеха учениците от Средно училище „Димитър Матевски“, ж.к. Тракия, Пловдив и доброволците от Big Brothers Big Sisters of Bulgaria Association. Партньори на Програма „Развитие на човешките ресурси“ бяха Бюрото по труда в Пловдив, Община Пловдив – Municipality of Plovdiv и Областен Информационен Център Пловдив. Стотици потребители на Facebook гледаха събитието на живо в страницата на ПРЧР – „Посоката избираш ти“.